maandag, 10. november 2014 - 19:59 Update: 11-11-2014 13:14

COC in actie voor genderneutrale toiletten op scholen

transgenders
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Toiletten op school moeten er voor iedereen zijn, ook voor transgenders. Dat is het statement van de nationale wc-actie van COC’s Gay-Straight Alliance Netwerk (GSA) en Transgender Netwerk Nederland (TNN) op 12 november. Leerlingen op 100 middelbare scholen voeren die dag actie voor genderneutrale wc’s

Ook vragen ze hun schoolleiding om de school transvriendelijker te maken.

Laurens (18) is transgender en doet mee met de actie: “Als transgender moet je op school elke dag kiezen of je naar het jongens- of het meisjestoilet gaat. Veel transgenders zijn daar zo bang voor, dat ze het de hele dag ophouden en pas thuis naar het toilet durven te gaan. Het zou veel fijner zijn als toiletten er voor iedereen zijn.”

Speciale stickers

Leerlingen voorzien de schoolwc’s woensdag van speciale stickers die aangeven dat de toiletten er voor iedereen zijn: voor jongens, meisjes én voor iedereen die daar (nog) niet zeker over is. De bijzondere stickers tonen afhankelijk van de invalshoek een jongetje, een meisje of allebei.

Leerlingen vragen woensdag van hun schoolleiding ook andere maatregelen om transgenders op school een veilig gevoel te geven. 

Provincie:
Tag(s):