zondag, 10. augustus 2014 - 10:20 Update: 10-08-2014 20:09

Code geel voor heel Nederland vanwege onweer en windstoten

Foto van bliksem onweer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
De Bilt

Het KNMI heeft zondagochtend een landelijke code geel waarschuwing doen uitgaan in verband met verwachte onweersbuien die gepaard kunnen gaan met windstoten. Het slechte weer wordt zondagmiddag en -avond verwacht, voor de eerstkomende uren zijn er geen waarschuwingen van kracht.

In de middag en avond is er bij buien kans op onweer en kunnen er ook windstoten voorkomen. Er is vandaag vrij veel bewolking en in de ochtend komt er al een enkele lichte bui voor. In de loop van de middag komen er meer buien die dan ook intensiever worden. Onweer is dan mogelijk en ook kunnen er windstoten voorkomen. 

De middagtemperatuur loopt uiteen van 21 graden aan zee tot zo'n 25 graden in het oosten van het land. De wind draait vanmiddag van zuidoost naar zuid tot zuidwest en neemt toe tot matig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig of hard, 6 tot 7 Bft, vanavond langs de westkust naar stormachtig, 8.

In de loop van de avond verlaat het gebied met buien ons land en gaat de bewolking breken. Vannacht is het dan wisselend bewolkt met een kleine kans op een bui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 15 graden, dicht bij zee iets hoger. De wind is west tot zuidwest en matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in het noordelijk kustgebied mogelijk stormachtig.

Tag(s):