woensdag, 16. juli 2014 - 13:42 Update: 16-07-2014 13:48

Coentunnel dagenlang afgesloten

coentunnel, afsluiting
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Vanaf woensdagavond 21:00 uur kan het verkeer 104 uur geen gebruik maken van de Coentunnel in de A10.

Dat betekent dat het verkeer op de ring Amsterdam tussen de aansluiting met de S102 en het Coenplein in beide richtingen is gestremd tot maandagochtend 05:30 uur.

Ook de A5 zal in beide richtingen afgesloten zijn tussen de aansluiting Westpoort en de A10.

Het verkeer wordt omgeleid via de Zeeburgertunnel. Afhankelijk van herkomst en bestemming kan de extra reistijd oplopen tot ruim 20 minuten, maar wanneer de ring van Amsterdam volloopt kan de reistijd nog verder oplopen. Hoewel het vakantie is, leert de ervaring dat een dergelijke afsluiting files veroorzaakt op de ringweg. Bovendien kan het drukker zijn op de A9 en in de stad zelf, waar ook de Piet Heintunnel vanwege werkzaamheden is afgesloten.

Wisselbaan

De werkzaamheden hebben betrekking op het maken van aansluitingen op de gerenoveerde oude Coentunnel. Als de volledige Coentunnel op 21 juli 2014 opengaat, hebben alle tunnelbuizen gezamenlijk 8 rijstroken: drie voor beide richtingen en twee in een wisselbaan. De wisselbaan kan afwisselend gebruikt worden voor het verkeer op de binnen- en buitenring, naar gelang de drukte van dat moment.

De werkzaamheden aan de Coentunnel zelf volgen? Dat doe je via de camera ten noorden van de Coentunnel, ten zuiden van de Coentunnel en de camera op knooppunt Westpoort.
 

Provincie: