dinsdag, 7. oktober 2014 - 10:56 Update: 07-10-2014 19:10

Commotie na foto Nederlandse weginspecteur slecht stuk asfalt in België

snelwegA4
Foto: Weginspecteur Jeroen @Wis_Jeroen
Bergen op Zoom

In België is maandag commotie ontstaan nadat een Nederlandse weginspecteur van Rijkswaterstaat een foto op Twitter heeft gezet met de vraag: Waar loopt de grens Nederland/ België?

De foto is genomen op de snelweg A4, met in de rug de A12 van België, in de richting van Bergen op Zoom. Te zien is hoe erbarmelijk de snelweg aan Belgische zijde vlakbij grensovergang Zandvliet erbij ligt. Aan de kant van Nederland lijkt het net een strakke racebaan.

Maar volgens woordvoerder Peter Bruyninckx van Wegen en Verkeer Antwerpen in de krant Het Laatste Nieuws is de foto optisch bedrog. ''De A12 die overgaat in de A4 ligt er hetzelfde bij of je nu in België of in Nederland rijdt. Het stukje dat te zien is op de foto is helemaal niet de autosnelweg maar een parallelle weg ernaast. Als je links doorrijdt kom je op de autosnelweg terecht, als je rechts afslaat, kom je uit op een parkeerterreintje waar de douane vroeger zat".

Bruyninckx is het wel met de Nederlandse weginspecteur eens dat het stuk naast de A12 er niet uitziet. ''Normaal gezien hadden we het stukje in 2014 willen herstellen, maar dat is niet meer gelukt. We hebben er immers voor gekozen om eerst stukken weg te herstellen die veel vaker gebruikt worden. Maar het staat sowieso op onze planning voor volgend jaar"

Provincie:
Tag(s):