woensdag, 26. november 2014 - 14:01 Update: 26-11-2014 20:40

Complete pand glashandelbedrijf Hardinxveld door brand in de as

A15 afgesloten vanwege zeer grote bedrijfsbrand glashandel Hardinxveld
Foto: Archief EHF
Hardinxveld-Giessendam

Bij de zeer grote bedrijfsbrand in Hardinxveld woensdag zijn bij metingen door de brandweer geen gevaarlijke hoeveelheden gevaarlijke stoffen aangetroffen. Dit meldt de gemeente Hardinxveld-Giessendam woensdagmiddag.

'Daarnaast kwam uit de meting dat er geen asbest is vrijgekomen bij de brand', aldus de gemeente.
De zeer grote brand heeft het bedrijfspand op het industrieterrein in Hardinxveld-Giessendam in de as gelegd. Bij de brand raakte niemand gewond.

Door nog onbekende oorzaak ontstond de brand rond 11.00 uur in een glashandel aan de Kade, waarop dat moment een aantal mensen aanwezig waren. Zij konden het pand tijdig verlaten. De vlammen grepen snel om zich heen, waardoor de brandweer opschaalde naar zeer grote brand en tientallen brandweermensen van het korps uit Hardinxveld-Giessendam en omliggende korpsen werden ingezet.

De brand ging met zo’n forse rookontwikkeling gepaard, dat de naastgelegen snelweg A15 tussen knooppunt Gorinchem en Sliedrecht een uur lang voor alle verkeer werd afgesloten. Na 13.00 uur werd de rookontwikkeling snel minder en kon de snelweg gefaseerd weer open worden gesteld. Om 14.15 uur was de brandweer de brand meester en kon het nablussen beginnen, wat tot in de avond duurt. 

Provincie:
Blik op 112: