donderdag, 11. september 2014 - 9:08 Update: 11-09-2014 14:39

Criminele jeugdgroep van bed gelicht

Criminele jeugdgroep door politie van bed gelicht
Foto: Politie
Delft

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het criminele jeugdnetwerk dat actief is in Delft hield in de vroege ochtend van woensdag 10 september zes verdachten aan in hun woningen.

Het zestal, een 19-jarige, 23-jarige, 25-jarige, twee 22-jarige en een 54-jarige zijn allen mannen uit Delft en één uit Den Haag. Speciale aanhoudingseenheden verrichten in alle vroegte de aanhoudingen op verschillende adressen. Allen worden onder meer verdacht van het handelen in drugs. De mannen vormden samen een netwerk van straatdealers. Zij werkten nauw samen en en worden verdacht van leveren van drugs aan drugsgebruikers in Delft. De verdachten zullen vrijdag worden voorgeleid.

Resultaten
In drie woningen werden huiszoekingen gedaan, de zoekploegen vonden een kleine hoeveelheid verdovende middelen (harddrugs), grote bedragen geld, versnijdingmiddelen en attributen die nodig zijn voor de bereiding en handel in verdovende middelen, zoals weegschaaltjes.

Crimineel jeugdnetwerk
Het onderzoek naar het criminele jeugdnetwerk startte al in november 2011. Het rechercheteam, onder leiding van een officier van justitie, heeft de jongeren en hun activiteiten in kaart gebracht, de criminele groep bestaat uit ongeveer 100 jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 30 jaar. In verschillende samenstellingen maken zij zich schuldig aan misdrijven en overtreden zij onder andere de Opiumwet en wet wapens en munitie. Inmiddels zitten ruim 26 leden van de criminele jeugdgroep vast voor zowel strafbare feiten binnen als buiten de regio Haaglanden.

Provincie:
Blik op 112: