woensdag, 12. november 2014 - 13:40 Update: 12-11-2014 15:49

Cristiano Ronaldo klaagt auteur boek Messi aan voor 'motherfucker'

Cristiano Ronaldo klaagt auteur boek Messi aan voor vermeende opmerking
Foto: Fifa

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Cristiano Ronaldo is boos op auteur Guillem Balague, schrijver van het boek 'Messi', en gaat hem dan ook aanklagen.

Aanleiding is een passage in het boek Messi die het Engelse The Telegraph vandaag (dinsdag) als voorpublicatie brachten. Volgens Balague heeft aanvaller van Real Madrid een obscene bijnaam voor de 27-jarige Argentijn. Die luidt 'motherfucker'.

"Het is allemaal heel macho zoals Cristiano Ronaldo zich gedraagt tegenover zijn teamgenoten", is te lezen in het boek. "Hij probeert op alle manieren duidelijk te maken dat hij niet bang is voor Messi. Als hij iemand van Real ziet praten met Leo, wordt diegene ook als 'motherfucker' omschreven."

Volgens Ronaldo berust deze passage niet op waarheid. "Het nieuws doet de ronde dat ik beledigende opmerkingen heb gemaakt over Lionel Messi", schrijft de Portugees op Facebook. "Daar klopt helemaal niets van. Ik heb mijn advocaat ingeschakeld om te zorgen dat er actie wordt ondernomen tegen diegenen die hiervoor verantwoordelijk zijn."

"Ik heb heel veel respect voor al mijn collega-profs, inclusief uiteraard Messi." Het is al langer een discussie welke van de twee sterspelers de beste van de wereld is. Bij de verkiezing van de Gouden Bal stonden beiden al jaren achtereen op het erepodium.

Categorie: