maandag, 24. maart 2014 - 9:38 Update: 03-07-2014 0:39

Cruijff op de bres voor Cocu en Moyes

Foto van Cruijff | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) In zijn wekelijkse column voor de Telegraaf legt Johan Cruijff uit dat de positie van David Moyes, manager van Manchester United, niet te discussie mag staan in zijn eerste seizoen.

Verder is Cruijff van mening dat de 'komst' van Guus Hiddink naar PSV geen diskwalificatie van Phillip Cocu is.

"Diverse nieuwe trainers lijken op de wip te zitten als er niet meteen wordt gepresteerd. Het overkwam Phillip Cocu bij PSV en vorige week was David Moyes van Manchester United de klos. Beide coaches zijn aangesteld omdat de club iets anders wilde. Essentieel is dat die visie in alle geledingen wordt gevolgd en niet dat er mensen zijn die zeggen dat ze het steunen, maar dat in de uitvoering niet doen."

"Hij slaagde erin om Everton volgens zijn filosofie te laten spelen en was al succesvol met een plaats bij de eerste zes. Een totaal andere beleving dan bij Manchester United, waar alleen het kampioenschap telt. Een goede clubleiding moet daar rekening mee hebben gehouden toen Moyes werd aangesteld. Ook moet zijn voetbalvisie richting de toekomst zijn geanalyseerd, vandaar het besluit om hem zijn eigen technische staf mee te laten nemen."

"Dan Phillip Cocu. Feyenoord heeft het geluk dat daar iemand als Wim Jansen rondloopt, die tussen de clubleiding en coaches de grote lijnen in de gaten houdt. Bij Ajax gaat het ook die kant op. Bij PSV zijn ze in dat opzicht net begonnen. Vooral de bovenkant van de organisatie was niet gewend om zo te denken. Dat was ook de kern van het probleem. Daarom is Guus Hiddink niet gehaald omdat Cocu goed of slecht was, maar om de kleedkamer van de buitenwacht af te schermen."

Categorie:
Tag(s):