zaterdag, 5. juli 2014 - 14:18 Update: 05-07-2014 20:44

Curator failliete Estro in gesprek met inversteerders

Estro, kinderopvang
Foto: Archief bon
Amsterdam

De curator van de vandaag failliet verklaarde kinderopvang-organisatie Estro heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van het grootste deel van de activiteiten van Estro aan Smallsteps.

Circa 250 vestigingen zullen overgaan. “Dat is in deze omstandigheden de minst slechte uitkomst voor zowel de schuldeisers, de kinderen, hun ouders en het personeel,” aldus de curator. 

Voor iedereen die betrokken is bij de circa 130 vestigingen die niet worden overgenomen, is er belangrijk nieuws. “Met de koper is afgesproken dat alle vestigingen in de maand juli gewoon open blijven. Dus ook de 130 vestigingen die niet overgaan naar Smallsteps. Smallsteps garandeert een ongestoorde exploitatie van ook deze vestigingen. Dat is goed nieuws voor de kinderen die op deze locaties worden opgevangen, hun ouders – die de opvang in juli al betaald hebben - en het personeel, ” aldus mr. Jongepier. 

Voor de vestigingen van Estro die geen onderdeel uitmaken van de verkoop aan Smallsteps breekt een belangrijke maand aan. “Ik ga mij ervoor inzetten om zoveel mogelijk van deze vestigingen onder te brengen bij andere partijen. Dat kan bijvoorbeeld door vestigingen in een cluster bij elkaar te voegen. Sommige vestigingen zullen mogelijk als op zichzelf staande bedrijven worden verkocht of verzelfstandigd. Hoe meer werkgelegenheid er op die manier behouden wordt, hoe beter,” aldus mr. Jongepier.

Mr. Jongepier is vanaf 10 juni dit jaar op aanwijzing van de Rechtbank Amsterdam als beoogd curator betrokken bij Estro. Op vrijdag 1 augustus a.s. zal de curator een verslag publiceren over zijn bevindingen gedurende de periode vanaf 10 juni tot de datum van faillissement.

Dataroom
Inmiddels is een virtuele dataroom geopend voor partijen die geïnteresseerd zijn in de overname van één of meer vestigingen. In de dataroom is alle voor een bieding relevante informatie beschikbaar. Er hebben zich inmiddels verschillende partijen gemeld. 

Provincie:
Tag(s):