dinsdag, 9. december 2014 - 15:38

De Boer: 'Had nu nog willen strijden met PSG'

De Boer: 'Had nu nog willen strijden met PSG'
Foto: Archief EHF

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Ajax-trainer Frank de Boer baalt dat zijn ploeg er niet in is geslaagd tot Champions League-overwintering te komen. De Amsterdammers strijden woensdag tegen APOEL Nicosia voor een plek in de Europa League na de winterstop.

"De Champions League-campagne is niet geslaagd", stelt de coach op de persconferentie op de dag voor de wedstrijd tegen APOEL. "Thuis tegen Paris Saint-Germain en uit bij APOEL Nicosia speelden we goede wedstrijden, daarin kunnen we onszelf verwijten dat we die niet gewonnen hebben."

"Barcelona-uit was vervolgens niet goed genoeg, thuis was het de eerste helft wél heel goed. Toen hadden we het verschil moeten maken. En bij PSG hadden we móéten winnen. Misschien was dat het jeugdige, naïeve aan onze kant: het niet beseffen dat er wat te halen valt. We voetbalden vrij goed, maar moeten de trekker overhalen."

"Ik had in deze wedstrijd tegen APOEL liever nog met PSG gestreden om de tweede plek. Dan hadden we misschien moeten afwachten of Barcelona zijn sportieve plicht had gedaan. Dat hoeft nu niet meer, doodzonde. Dit seizoen hadden we kúnnen, en misschien wel móéten overwinteren."

Voor het Ajax van De Voer is Europa League nu het hoogst haalbare. "Je moet altijd het beste nastreven. We moeten zorgen dat we bij de beste teams in de Europa League horen. Er zijn genoeg mooie tegenstanders om tegen te loten in de Europa League."

Categorie: