zondag, 19. oktober 2014 - 17:10 Update: 19-10-2014 23:04

De Boer:He's done, hij is klaar

De Boer herhaalt: 'Het is gewoon over met Hiddink'
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Ronald de Boer blijft erbij dat bondscoach Guus Hiddink moet vertrekken bij de KNVB.

De Boer zei afgelopen week al bij de Engelse televisie dat Hiddink moest vertrekken en herhaalt zijn kritiek op de bondscoach bij De Tafel van Kees, een programma van FOX Sports. "Natuurlijk heb je veel reacties gekregen. Ik mocht de dagen erna in elk programma komen, dat heb ik een beetje afgehouden," aldus De Boer.

"He's done, hij is klaar. En dat gevoel heb ik ook. Deze uitspraak komt niet van deze wedstrijd alleen tegen IJsland. Waar het mij vooral om ging, en dat is niet frustratie, maar in het begin als je als KNVB Koeman hebt klaarstaan, Koeman serieus neemt en dan voor Hiddink gaat, okay. Toen heb ik al gezegd, dat snap ik niet. Zet er nu een nieuwe, jonge, frisse trainer voor de groep."

"Dan zie ik dus wat er gebeurt tegen Italië en tegen Tsjechië. En dan zie ik een trainer staan, waarvan ik denk: dat kan niet meer. Wij zijn derde van de wereld. Op basis van acht minuten tegen Italië gaat hij zijn hele tactiek aanpassen. Ik ben gek van Hiddink, laat dat duidelijk zijn. Het is een geweldige man. Ik heb geweldig met hem samengewerkt, maar het is in mijn ogen gewoon over. Dat klinkt misschien hard, maar zo voel ik het. Ik denk dat ik mijn mening mag geven daarover," besloot De Boer.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):