maandag, 13. oktober 2014 - 7:50 Update: 13-10-2014 14:30

Deelnemer Miljoenenjacht klaagt Endemol aan vanwege onterechte uitschakeling tijdens de tv-quiz

Deelnemer Miljoenenjacht klaagt Endemol aan vanwege onterechte uitschakeling tijdens de tv-quiz
Foto: rtl
Hilversum

Een deelnemer van de tv-quiz Postcode Loterij Miljoenenjacht klaagt producent Endemol aan.

Hij zou onterecht zijn uitgeschakeld in de uitzending van 28 september en daardoor schade hebben geleden. Dit laat zijn advocaat Peter Plasman aan de Telegraaf weten.De 30-jarige Semih ging niet door naar de derde ronde van de quiz nadat een fout antwoord van een andere kandidaat werd goedgerekend.

Kort voor het einde van de tweede ronde stond Semih op een plaats die recht gaf op deelname aan de volgende rondes. Er moest nog een vraag beantwoord worden en die luidde: 'Welke Nederlandse diva trouwde afgelopen maand op Ibiza?'. Een andere kandidaat gaf als antwoord: 'Patty Brard'. Doordat dit werd goed gerekend ging niet Semih maar een andere kandidaat naar de derde ronde. Volgens advocaat Peter Plasman was dit niet terecht. Plasman stelt in de krant Plasman dat Patty Brard in Amstelveen is getrouwd en dat het feest een week daarna op het Spaanse eiland Ibiza geen officiële trouwerij.was. Daarnaast waren de opnames van Miljoenenjacht op 26 september rond 16.00 uur en was Brards feest op dezelfde dag, vanaf 19.30 uur. 'Er is maar een conclusie'. zegt Plasman in de krant. 'Op het moment dat de vraag werd gesteld, was Patty Brard niet op Ibiza getrouwd.'

Plasman  denkt dat Semih minimaal 45.000 euro had kunnen winnen en misschien wel veel meer.  De gewraakte uitzending van Postcode Loterij Miljoenenjacht werd uitgezonden op 28 september op RTL 4.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):