vrijdag, 14. november 2014 - 23:18 Update: 15-11-2014 9:14

Demonstratie bij intocht Sinterklaas in Gouda

Demonstratie tijdens intocht Sinterklaas in Gouda
Foto: archief
Gouda

De gemeente Gouda is samen met de politie in gesprek getreden om afspraken te maken met organisaties die tijdens de intocht van Sinterklaas in Gouda willen demonstreren voor of tegen Zwarte Piet. Dit heeft de gemeente vrijdag laten weten.

Vandaag, 15 november, vindt de landelijke intocht van Sinterklaas in Gouda plaats. Er wordt in Gouda door heel veel partijen hard gewerkt er een fantastisch feest van te maken. 'Met alle partners gaan we ervoor zorgen dat er op 15 november een fantastische en veilige Sinterklaasintocht in Gouda plaatsvindt waar alle kinderen en ouders veel plezier aan beleven. Op de inhoud van de veiligheidmaatregelen gaan wij niet in. We zijn alert op signalen en zullen daarvoor passende maatregelen treffen', laat burgemeester Schoenmaker weten. 

'In ieder geval staat buiten kijf dat de openbare orde en veiligheid in Gouda tijdens de Sinterklaasintocht niet in het geding mag komen. De politie en de gemeente zijn in gesprek met de actiegroepen om afspraken te maken. Uitgangspunt daarbij is dat het kinderfeest niet verstoord mag worden', stelt Schoenmaker.

'Demonstraties zijn wettelijk toegestaan, maar niet langs de route of in het publiek op de Markt. De gemeente kan wel de locaties bepalen en heeft twee demonstratielocaties aangewezen. Een plek is het Schouwburgplein en de ander is het plein voor het Huis van de Stad, beide gelegen buiten de centrumring', aldus de burgemeester.

Provincie:
Tag(s):