vrijdag, 10. januari 2014 - 8:44 Update: 03-07-2014 0:44

Demontage bedrijf door grote brand verwoest

Foto van brandweer hoogwerker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Goes

In Goes brak donderdagavond een zeer grote uitslaande brand uit bij Demontage Werkplaats Zeeland aan de Van Doornestraat. Het gebouw is verloren gegaan.

De meldkamer kreeg om 22.15 uur de eerste melding binnen dat er een binnenbrand is uitgebroken bij Demontage Werkplaats Zeeland. Dit bedrijf demonteert en recyclet professionele apparaten en elektronica. Er werken grotendeels mensen die psychiatrische en/of psychosociale problematiek hebben (gehad) en weer worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

GRIP 1

Bij aankomst van de brandweer stond het pand al volledig in brand. Er werd direct gestart met het voorkomen dat de vlammen en vliegvuur overslaan naar de omliggende bedrijfspanden. Tien minuten later kondigde de algemeen commandant van de brandweer GRIP1 af om de inzet van de hulpdiensten goed te kunnen coördineren.

Schadelijke stoffen

Rond 22.40 uur is het sein 'zeer grote brand' afgegeven en werd nog meer brandweermaterieel opgeroepen. Omwonenden zijn door middel van een NL-Alert geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. Een meetploeg van de brandweer nam echter tijdens de brand geen gevaarlijke stoffen waar. De vrees dat er asbest zou zijn vrijgekomen kon ook al snel ontzenuwd worden.

Geen gewonden

Voor de zekerheid is er ook een ambulance achter de hand gehouden. De ambulancemedewerkers hoefden echter niet in actie te komen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Brand meester

Om 01.30 uur is het sein brand meester gegeven en zijn alle waarschuwingen aan de omwonenden ingetrokken door middel van een NL-alert. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Het nablussen zal zeker nog enkele uren in beslag nemen.

Opruimen bluswater

Omdat het bluswater mogelijk vervuild is door verbrande resten van de aanwezige apparaten en electronica zullen medewerkers van de afdeling milieu van de gemeente bij daglicht aan de slag gaan met opruimwerkzaamheden.

Opvang medewerkers

De medewerkers van de Demontage Werkplaats worden vrijdagochtend opgevangen door de organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg 'Emergis' uit Kloetinge.

Provincie: