zaterdag, 22. maart 2014 - 15:58 Update: 03-07-2014 0:39

Den Haag krijgt hoofdkwartier van Navos cyberbeveiliging

Foto van Den Haag op kaart | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) gaat alle activiteiten op het gebied van digitale beveiliging naar Den Haag verhuizen.

Nu is het nog in verschillende landen ondergebracht. Het NATO Communications en Informations (NCI) Agency in Den Haag wordt daarom uitgebreid van 500 naar 700 man. Dat heeft een woordvoerder van de NAVO bekendgemaakt, naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad.

De NAVO wil de informatietechnologie binnen het bondgenootschap stroomlijnen en op één plaats onderbrengen. In Den Haag zal voortaan alle software worden ontwikkeld voor operaties zoals raket- en luchtafweer. Daarnaast zal het agentschap de software gaan maken die nodig is om cyberaanvallen af te slaan. Den Haag is hiervoor uitgekozen omdat er in de Hofstad al veel internationale organisaties zijn op het gebied van veiligheid, zoals Europpol en Eurojust. Ook zijn er veel cybersecurity-bedrijven aanwezig. De uitbreiding van het Communications and Information Agency van de NAVO in Den Haag moet over ongeveer drie jaar zijn afgerond.