maandag, 20. oktober 2014 - 16:37 Update: 21-10-2014 13:09

Derde dode na Amsterdams dancefeest

Vrouw (41) derde dodelijke slachtoffer dancefeest door XTC-gebruik
Foto: NFI
Amsterdam

Zondagochtend is ook een 41-jarige vrouw uit Utrecht overleden ten gevolge van drugsgebruik na aanwezigheid bij een evenement van het Amsterdams Dance Event. Dit laat de politie maandagmiddag weten.

XTC

'De vrouw was met haar echtgenoot uit in achtereenvolgens een feest op het Westergasterrein en in Club Lite aan de Jan van Galenstraat. Op de laatste lokatie raakte zij onwel', aldus de politie. Haar man en zij zijn vervolgens in een taxi gestapt en naar een ziekenhuis gereden, waar de vrouw kort na aankomst overleed. Op haar lichaam is geen sectie bevolen, omdat een schouwarts heeft geconstateerd dat de vrouw is overleden door XTC gebruik.

In de nacht van zaterdag op zondag overleden ook twee mannen na het gebruikt van de party-drug verkregen op het Amsterdams Dance Event. 

De politie roept eenieder met klem op alle nog in het bezit zijnde pillen van welke aard dan ook óf te laten testen óf weg te doen. Ook een 21-jarige man uit Oude Wetering en een 33-jarige man uit Servië overleden afgelopen zondag vermoedelijk ten gevolge van drugsgebruik.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):