zaterdag, 19. april 2014 - 10:51 Update: 03-07-2014 0:37

Derde slachtoffer ook overleden van schietpartij België

Foto Beglische politie | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Het derde slachtoffer van de schietpartij in het Belgische Wizet (Visé) is zaterdagochtend aan haar verwondingen overleden.

Dit heeft burgemeester Marc Neven bevestigd, zo meldt de Belgische krant De Standaard zaterdag. Vrijdagavond kwamen in Wizet al een een 37-jarige man, Benoît P.) en 10-jarige jongen (Esteban C.) om het leven. De man was bankier.

De schietpartij vond vrijdagavond plaats In het Waalse Wizet (Visé) in de provincie Luik. De man en de jongen overleden vrijwel direct. Het derde slachtoffer, Carole H. (37), raakte zeer ernstig gewond en bezweek zaterdagochtend aan haar verwondingen. De schutter is op de vlucht geslagen.

Vrijdagavond tegen 23.00 uur komen de drie slachtoffers terug bij hun huis in de Rue de Berneau in Visé. Ze wilden net hun huis binnengaan, toen ze vanuit een wagen onder vuur werden genomen.

De 37-jarige man zou niet de vader van de jongen zijn.  De vrouw is de  peettante van de jongen.

Over de slachtoffers is niet veel bekend. De man was actief in het sportleven, maar lijkt geen bekende van de politie te zijn. De burgemeester zegt dat hij geen weet heeft van een bijzondere voorgeschiedenis van de slachtoffers.

Categorie: