woensdag, 9. juli 2014 - 13:04

Derde verdacht van ontvoering in Hilversum aangehouden

Politieauto
Foto: Archief MV
Hilversum

De recherche heeft dinsdag een 33-jarige man uit Hilversum aan op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van een 46-jarige Hilversummer van donderdag 8 mei jl.

Die donderdag werd de Hilversummer rond 23.30 uur op de Banckertstraat aangevallen door een aantal mannen. De verdachten trokken hem een rode bestelbus in en reden weg richting Eemnes. Omwonenden schakelden de politie in waarna een achtervolging ontstond. Hierbij schoten de verdachten op de politieauto die afstand moest nemen. 

Op de Vogelweg in Lelystad kon de achtervolging worden hervat. Door de hoge snelheden en gevaarlijke manoeuvres, raakte de bestelbus uit het zicht. Het slachtoffer nam even later contact op met de politie en gaf aan op de Archipel te zijn. In de omgeving troffen agenten een 43-jarige Amsterdammer aan die werd aangehouden.

Onderzoek
Direct werd een groot onderzoek gestart door de recherche in Gooi en Vechtstreek. Op maandag 23 juni kon zij een tweede verdachte, een 40-jarige man uit Lelystad aanhouden. Dinsdag 8 juli werd de derde verdachte, een 33-jarige man uit Hilversum, in de vroege ochtend in zijn woning aangehouden.

De aangehouden Amsterdammer zit in bewaring. De Lelystedeling werd heengezonden. Hij blijft verdachte in de zaak.

Provincie:
Blik op 112: