donderdag, 13. maart 2014 - 14:27 Update: 03-07-2014 0:40

Detailhandel zet opnieuw iets meer om

Foto van kledingzaak | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van kledingzaak | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De detailhandel zette in januari 0,8 procent meer om dan in januari 2013. De verkochte artikelen waren 0,2 procent duurder dan een jaar eerder. Het volume van de omzet was 0,6 procent groter.

De samenstelling van de koopdagen was in januari dit jaar gunstiger dan in januari 2013. Het opwaartse effect hiervan op de omzet wordt geraamd op ongeveer 1 procent.

Winkels in de food-sector behaalden 2,1 procent meer omzet. De omzet van de supermarkten nam minder hard toe dan die van de speciaalzaken. De prijzen in de food-sector stegen met 1,4 procent, het volume van de omzet was 0,8 procent groter.

De omzet van de winkels in de non-foodsector lag op hetzelfde niveau als een jaar eerder, net als de prijzen van de verkochte artikelen en het volume. Binnen de non-foodsector liep het beeld uiteen. Winkels in consumentenelektronica, doe-het-zelfzaken, woninginrichters, textielsupermarkten en drogisterijen behaalden minder omzet. Winkels in bovenkleding zetten daarentegen flink meer om. De omzet van winkels in huishoudelijke artikelen was iets hoger dan een jaar eerder.

Categorie: