vrijdag, 29. augustus 2014 - 17:19 Update: 29-08-2014 17:27

Dief nam meer dan 100 verkeersborden mee

Dief nam meer dan 100 verkeersborden mee
Foto: EHF
Oirschot

Een verkeersbordendief heeft de diefstal van meer dan 100 exemplaren bekent. Dit meldt de politie vrijdag.

De politie hield vrijdagochtend een 43-jarige man aan, zonder vaste woon- of verblijfplaats, voor de diefstal van verkeersborden. De man heeft bekend dat hij dat al meer gedaan heeft.

Een surveillance-eenheid van de politie zag vrijdagmorgen 29 augustus 2014 om 1 uur op de Erica een man wegduiken achter de bosjes. Uiteraard werd deze man gecontroleerd. Hij bleek gereedschap in zijn zak te hebben en een bevestigingssteun van vermoedelijk een verkeersbord. Ondanks het feit dat de man aangaf aan het wandelen te zijn werd het onderzoek voortgezet. In de omgeving troffen de agenten een auto aan met erin en ernaast enkele verkeersborden. In de auto lag een identiteitsbewijs van dezelfde man.

Onderzoek
De politie startte direct een onderzoek waarbij onder meer de verdachte uitgebreid verhoord is. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat deze verdachte vermoedelijk vanaf april 2014 verkeersborden weg neemt in de omgeving van Heeze, Leende en Someren. Dat zou gaan om meer dan honderd borden.

Een totaaloverzicht van het aantal weggenomen borden heeft het team nog niet. Het onderzoek wordt voortgezet onder andere naar de weggenomen verkeersborden en waar ze zijn gebleven. Ook wordt bekeken of de man alleen werkte of met anderen. De verdachte is om die redenen in verzekering gesteld om het team meer tijd te geven het onderzoek voort te zetten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):