donderdag, 25. september 2014 - 10:36 Update: 25-09-2014 12:36

Dierenbescherming kan werk niet meer aan door gebrek aan geld

Dierenbescherming kan werk niet meer aan door geldgebrek
Foto: Dierenbescherming
Den Haag

De controles waarmee de Dierenbescherming dierenmishandeling stopt en voorkomt, dreigen de organisatie boven het hoofd te groeien.

Het aantal controles dat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) uitvoert, is sinds 2011 met maar liefst 45% gestegen. In 2013 ging het daarbij om meer dan 20.000 dieren. Daarnaast heeft het voorkomen van dierenleed de hoogste prioriteit.

De Dierenbescherming is dagelijks in heel Nederland actief om dierenmishandeling en -verwaarlozing te stoppen en te voorkomen. Dat doet ze onder andere met de inzet van ruim honderd vrijwillige preventiemedewerkers. Deze voeren controles uit wanneer uit meldingen blijkt dat het welzijn van dieren verbeterd kan worden, maar er nog geen sprake is van wettelijke overtredingen. Optreden tegen dierenmishandeling doet de Dierenbescherming met 14 beroepsinspecteurs. Deze worden ingeschakeld door de dierenpolitie nadat dierenmishandeling of -verwaarlozing is geconstateerd. Dat gaat daarbij vaak om huisdieren, maar ook om hobbydieren als paarden, pony's en vogels. 

Voor meer controles en preventiewerk is ook meer geld nodig. Daarom start de Dierenbescherming vandaag de campagne: 'Help Dieren in Nood'. 
 

Provincie: