zondag, 9. februari 2014 - 11:47 Update: 03-07-2014 0:42

Diervriendelijke aanbiedingen verdrongen door kiloknallers

Foto van vlees in supermarkt | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Uit een analyse van de reclamefolders en websites van de tien grootste supermarktketens door Wakker Dier blijkt dat het aantal diervriendelijke aanbiedingen het afgelopen jaar met zeven procent is afgenomen.

‘In 2012 nam het aantal diervriendelijke aanbiedingen nog met vier procent toe, maar van die positieve trend is nu niets meer te zien. Vooral het aantal diervriendelijkere vleesaanbiedingen is flink gedaald, met wel 40 procent naar slechts 83 aanbiedingen’, aldus Wakker Dier. 
 
Ter vergelijking: in 2013 stuntten de acht grootste supermarkten ruim 3000 keer met industrievlees. Supermarkt DekaMarkt had de minste diervriendelijke aanbiedingen. Marktleider Albert Heijn, vorig jaar nog koploper, liet een daling van 16 procent zien en werd ingehaald door de nieuwe koploper Hoogvliet die het nog het beste doet. 
 
Wakker Dier is verontwaardigd: ‘Supermarkten negeren met hun folderbeleid de wens van consumenten, die ondanks de economische crisis steeds vaker kiezen voor diervriendelijke producten. Ze houden zo de trend naar duurzaam en diervriendelijk actief tegen.’