zaterdag, 4. januari 2014 - 20:32 Update: 03-07-2014 0:45

Dieven aan de haal met metaal van ruim 1 miljoen euro

Foto van metaal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Oldenzaal

Afgelopen zaterdag 28 december is er voor ongeveer 50.000 kilogram aan metalen gestolen bij een bedrijf aan de Zutphenstraat in Oldenzaal. Dit meldt de politie zaterdag.

'De waarde van de gestolen partij metaal bedraagt ruim 1 miljoen euro', aldus de politie.

Doorbraak onderzoek|
De recherche stelde direct een uitgebreid onderzoek in, wat vrijdagavond 3 januari leidde tot een doorbraak in de zaak. In een bedrijfspand aan de Ossenboer in Enschede is het merendeel van de buit teruggevonden. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek naar de daders en het ontbrekende deel van de buit wordt voortgezet.


Bij de diefstal zijn grote hoeveelheden bewerkte metaalwaren meegenomen, waaronder brons en aluminium. Er zijn deuren geforceerd om binnen te komen en het alarm is onklaar gemaakt. Bij de diefstal moet de buit afgevoerd zijn met vrachtwagens.

Rechercheonderzoek
De recherche in Twente stelde direct een uitgebreid onderzoek in naar de diefstal van de metalen, inclusief tactisch en technisch (sporen)onderzoek. Alle inspanningen leidden ertoe dat er een locatie in beeld kwam waar de metalen opgeslagen zouden staan.

De politie heeft hierop direct gehandeld en vrijdagavond 3 januari onder leiding van een officier van justitie een instap gedaan in het desbetreffende bedrijfspand aan de Ossenboer in Enschede. In dit pand werd inderdaad het overgrote deel van de buit aangetroffen. De metalen zijn inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar.


Onderzoek naar daders voortgezet
In het pand zijn tijdens de instap vrijdagavond geen verdachten aangetroffen. Het onderzoek naar de daders van de diefstal wordt voortgezet door de recherche. Ook het onderzoek naar waar het resterende deel van de buit gebleven is loopt nog.