maandag, 10. februari 2014 - 11:50 Update: 03-07-2014 0:42

Dijksma:snel oplossing voor Nederlandse pulskorvloot

foto van Griekenland | fbf
Foto: fbf
foto van Griekenland | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft in een gesprek met de Griekse minister en huidige voorzitter van de Europese Visserijraad Tsaftaris geëist dat er snel een oplossing komt voor de Nederlandse pulskorvloot.

Een eerder afgesproken verdubbeling van vergunningen voor vissen middels de duurzame pulstechniek is door de Europese voorzitter en het Europees Parlement toch niet in visserijafspraken opgenomen. Dijksma is naar Griekenland afgereisd om Tsaftaris persoonlijk te manen haast te maken om op korte termijn een verdubbeling van pulsvergunningen te realiseren.

Luid en duidelijk
Dijksma: "Veel Nederlandse vissers die flink geïnvesteerd hebben om hun boot uit te rusten met duurzaam vistuig, worden nu zonder vergunning gedwongen weer in de wachtkamer plaats te nemen. Dat pikt Nederland niet. Die boodschap is luid en duidelijk overgebracht en de Griekse voorzitter heeft die ook begrepen. Voor ons land is verruiming van de mogelijkheden voor pulskor een heel wezenlijk punt. Men moet aan de slag in Brussel."

Provincie: