woensdag, 15. oktober 2014 - 13:35 Update: 15-10-2014 14:18

Diplomaat Docter benoemd tot speciaal ebolagezant van Nederland

Diplomaat Hans Docter wordt speciaal gezant ebola van Nederland
Foto: Artsen Zonder Grenzen
Den Haag

Diplomaat Hans Docter wordt de speciaal gezant ebola van Nederland. Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft Docter woensdagochtend aangesteld in die functie.

Docter is momenteel ambassadeur in Ghana en bestrijkt vanuit Accra ook Liberia en Siërra Leone. 'Hans Docter is bij uitstek geschikt voor deze functie. Dit gezien zijn ruime ervaring in Afrika en grote bekendheid met de regio waar de ebola epidemie zich voltrekt. Bovendien heeft hij bewezen zeer goed te kunnen werken in crisissituaties’, aldus Ploumen.

In zijn functie als gezant zal Mr. Hans Docter (48) de regering adviseren over de internationale aanpak van de ebola crisis. Daarnaast zal hij permanent in contact staan met de ebola crisisteams bij de VN-instellingen (inclusief de WHO) en de EU, alsmede andere hulpverlenende organisaties en landen. 

Dezelfde rol heeft hij ook bij de autoriteiten en hulporganisaties in de drie landen waar de ebola crisis het grootst is. Docter heeft in Liberia en Sierra Leone -als hoogste Nederlandse vertegenwoordiger- een zeer goed netwerk. Dat geldt ook voor zijn ambassademedewerkers die zeer regelmatig in de betreffende landen verblijven.

Minister Ploumen: 'Deze crisis vereist een aanpak waarbij het essentieel is dat iemand namens Nederland van dichtbij de ontwikkelingen op de voet volgt en voorstellen aandraagt om de impact van ebola zoveel mogelijk te beperken. Zowel in de drie zwaarst getroffen landen als daarbuiten.'

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):