dinsdag, 4. februari 2014 - 15:49 Update: 03-07-2014 0:43

Directeur KNJV aangehouden om illegale lokfluit

Directeur KNJV aangehouden om illegale lokfluit
Foto: Archief FBF.nl
Amersfoort

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) heeft met onmiddellijke ingang de directeur van het landelijk bureau van KNJV voorlopig op non-actief gesteld. Dit meldt de KNJV dinsdag.

Lokfluit
Dit besluit is genomen nadat bekend gemaakt werd dat tegen de heer D. Boersma en een mede-jager tijdens de bestrijding van ganzen in Friesland ter voorkoming van schade proces-verbaal is opgemaakt. Volgens de controleurs werden er tijdens de jacht niet toegestane middelen gebruikt, waaronder een lokfluit. 

KNJV-voorzitter Roelf H. de Boer: ‘De wetgeving rondom de bestrijding van ganzen is uiterst complex. Het verschilt van provincie tot provincie en van maand tot maand. Dat neemt niet weg, dat iedere jager verplicht is zichzelf op de hoogte te stellen van de in het jachtveld geldende regelgeving.’

KNJV wacht het onderzoek van politie en justitie en de eventuele uitspraak van de rechter af. Hiernaast wordt deze zaak voorgelegd aan de onafhankelijke Ereraad van KNJV bestaande uit drie ter zake deskundige juristen met ervaring in deze processen.

Provincie: