zaterdag, 30. augustus 2014 - 20:57 Update: 30-08-2014 21:01

Disco ontruimd om vuurwapen. Politiepaard gewond

Disco ontruimd om vuurwapen. Politiepaard gewond
Foto: Google streetview
Rotterdam

De politie hield tijdens een preventieve controle op de Meent zaterdagochtend 30 augustus rond 04:00 uur een 32-jarige man uit Rotterdam aan omdat hij een vuurwapen bij zich had.

De fouilleeractie vond plaats vanwege onrust bij een nabij gelegen uitgaansgelegenheid aan het Grote Kerkplein.

De 32-jarige verdachte werd even daarvoor deze uitgaansgelegenheid uitgezet vanwege onenigheid. Vanwege de onrust die bij de discotheek was ontstaan moest de politie optreden. Bezoekers werden verzocht de discotheek en de directe omgeving te verlaten en werden daarbij gecontroleerd. Hierbij werden geen wapens aangetroffen.

Wel was de sfeer grimmig. Een 20-jarige man en een evenoude vrouw, beiden uit Rotterdam, werden aangehouden wegens verstoring van de openbare orde en het niet voldoen aan een vordering. Bij het ‘schoonvegen’ van het Grote Kerkplein werden een politiehond en politiepaarden ingezet. Bij de actie raakte een van de paarden licht gewond toen een man in een auto probeerde in te rijden op politieagenten. Een politiepaard werd hierbij geraakt. De bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Rotterdam, werd aangehouden.

Provincie:
Blik op 112: