zaterdag, 4. januari 2014 - 13:57 Update: 03-07-2014 0:45

Docent biologie raakt 17 kilo kwijt door Mc Donalds-dieet

foto van broodje hamburger | fbf
Foto: fbf

Een docent biologie uit de Amerikaanse staat Iowa zou 17 kilo zijn afgevallen nadat hij drie maanden alleen bij Mc Donalds zou hebben gegeten.

Zijn ervaringen legde hij vast in een minidocumentaire. Dit schrijft het AD zaterdag. De uitkomst was verrassend. De gezondheid van de leerkracht zou ondanks het eten van alleen fastfood erop vooruit zijn gegaan. De leerkracht uit Ankeny gaf daarna zijn studenten de opdracht om een zo evenwichtig mogelijk menu samen te stellen uit het aanbod van Mc Donalds.

Zelf at de biologieleraar als ontbijt 'Egg white delights' en een kom havermout met magere melk. Voor de lunch beperkte hij zich tot een slaatje. Maar John Cisna at niet alleen 'gezond fastfood', hij koos 's avonds meestal voor een typische McDonald's-maaltijd zoals een Big Mac of een cheeseburger. Vaak at hij een ijsje als dessert. 

Wandeling drie kwartier
Belangrijk te weten is dat CIsna in die drie maanden elke dag een wandeling van minstens drie kwartier maakte, Dat droeg natuurlijk bij tot de verbazingwekkende resultaten. Daarvoor sportte hij nooit. Cisna viel zo'n 17 kilo af en zijn cholesterol zakte van 249 naar 170 cholesterol van 249 naar 170. Ook zijn lage dichtheid lipoproteïne (LDL), ook wel 'slechte cholesterol' genoemd, zakte van 173 naar 113.

Categorie:
Tag(s):