woensdag, 7. mei 2014 - 23:19 Update: 03-07-2014 0:36

Dochters na hondenaanval uit huis geplaatst

Dochters na hondenaanval uit huis geplaatst
Schijndel

De rechtbank heeft toestemming aan bureau jeugdzorg gegeven om twee meisje uit huis te plaatsen nadat een van de meisjes in Schijndel was aangevallen door Amerikaanse staffordshireterriërs en zwaargewond raakte.

De meisjes verbleven in een chalet op een recreatiepark terwijl de vader elders op het terrein was. Volgens de man heeft een van de meisjes de bench opgedaan, waarna de honden zijn 6-jarige dochtertje aanvielen. De honden hadden onder andere een oor van het meisje er af gebeten en de toestand van het meisje was op dat moment kritiek.

Tegenover Omroep Brabant zegt de vader: 'Ik sta nog steeds voor een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren. Mijn honden waren nooit vals en hebben mijn dochter juist alleen maar beschermd.'  Voor bureau jeugdzorg was dit de druppel en heeft de rechtbank verzocht om de kinderen uit huis te plaatsen. Het 10-jarige meisje verblijft bij een tante en het 6-jarige meisje is ondergebracht in een pleeggezin en krijgt speciale hulp. 

De vader verwijt zichzelf dat hij de meisje alleen naar het chalet heeft laten gaan. 'Ze hebben het chalet zelf op slot gedaan. Ik werd die dag als een slecht figuur neergezet en dat heeft ook de rechter beïnvloed. Nu zie ik mijn dochtertjes nauwelijks meer.'