maandag, 6. januari 2014 - 16:26 Update: 03-07-2014 0:45

Dode in afgebrande schuur Lexmond mogelijk misdrijf

Foto van politie bij brand | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Lexmond

Omdat de politie een misdrijf niet kan uitsluiten heeft ze een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van 20 rechercheurs gezet op de brand zondagavond in een schuur in Lexmond waarbij een dode werd aangetroffen. Dit meldt de politie maandag.

In de schuur aan de Zederikkade in Lexmond, die op zondagavond 5 januari door een brand verwoest werd, is een stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Het lichaam was ernstig verbrand en de politie heeft de identiteit van het slachtoffer nog niet met zekerheid vast kunnen stellen.

Brand
Zondagavond 5 januari rond 21.00 uur werd de brand in de schuur gemeld waarna de brandweer en politie snel ter plaatse waren. Al tijdens het blussen ontdekten de brandweermensen het stoffelijk overschot.

Nadat de brand geblust was, werd door de politie direct een sporenonderzoek gestart. Op het terrein bij de schuur werd een auto aangetroffen die door de politie in beslag werd genomen.

Getuigen gevraagd
Bij het onderzoek naar de brand kan de politie de hulp van het publiek goed gebruiken. Wie op 5 januari, voorafgaand aan of tijdens de brand iets verdachts is opgevallen in de buurt van de getroffen schuur, wordt gevraagd contact met de politie op te nemen.