woensdag, 8. januari 2014 - 16:06 Update: 03-07-2014 0:45

Dode brand schuur Lexmond is 55-jarige man uit Ameide

Foto van forensisch onderzoek rond woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Lexmond

De politie weet de identiteit van de dode man die afgelopen zondagavond in een afgebrand schuurtje aan de Zederikkade in Lexmond werd gevonden. Dit meldt de politie woensdag.

'Het gaat om een 55-jarige man uit Ameide. Zijn identiteit kon woensdag aan de hand van zijn gebitsgegevens worden vastgesteld', aldus de politie. De oorzaak van de brand en het overlijden van het slachtoffer is nog niet bekend. De politie onderzoekt meerdere scenario’s.

Bedrijfsauto
De brand werd op zondagavond rond 21.00 uur gemeld door een automobilist die op de nabijgelegen A27 de vlammen opmerkte. Op het terrein van het afgebrande houten gebouwtje trof de politie op zondagavond 5 januari een bestelauto aan die op naam van een bedrijf staat. Uit onderzoek bleek dat de auto in gebruik was bij de 55-jarige man uit Ameide.


Het team van 20 rechercheurs dat op het onderzoek zit, probeert op dit moment duidelijk in beeld te krijgen wat er zich op 5 januari tussen 13:00 en 21:00 uur in en rond het schuurtje aan de Zederikkade heeft afgespeeld. Forensische rechercheurs hebben de omgeving uitgekamd en – letterlijk – in beeld gebracht, op zoek naar sporen. De komende dagen wordt dit onderzoek voortgezet.

Informatie blijft welkom
Naar aanleiding van eerdere oproepen hebben zich al enkele getuigen bij de politie gemeld met waardevolle tips, maar meer informatie blijft van harte welkom. 

Provincie: