donderdag, 12. juni 2014 - 19:54 Update: 03-07-2014 0:34

Dode en veel vertraging A7 na ernstig ongeval bij Joure

Foto van ambulance | MV - Archief
Foto: MV - Archief
Joure

Bij een ongeval op de A7 bij Joure is zeker een persoon om het leven gekomen.

Een ongeval op de A7 Afsluitdijk - Heerenveen zorgt donderdagavond voor veel vertraging voor het knooppunt Joure. Even voor 18:00 uur kwamen een vrachtwagen en meerdere personenauto's met elkaar in aanrijding. Een traumahelikopter werd opgeroepen. De politie meldt dat een persoon de klap niet overleefd heeft en dat er sprake is van meerdere gewonden. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Omdat het een fataal ongeval betreft, zal de afwikkeling nog enige uren in beslag nemen. Het lijkt niet waarschijnlijk dat de weg voor 22:00 uur vrijgegeven wordt. Weggebruikers komen momenteel in 3 kilometer file terecht vanaf Joure-West. Het is vooralsnog niet duidelijk of het verkeer nog kan passeren. Gezien de vertraging is omrijden aan te raden. Verkeer vanuit Noord-Holland kan beter via Flevoland rijden (A6).

Update 18:46 uur
De ravage is groot op het knooppunt. Een bestelbus ligt op z'n zijkant op de weg. Andere voertuigen zijn zwaarbeschadigd. De politie vermoedt dat het ongeval gebeurde toen een vrachtwagen inreed op de file. Ten minste twee personen raakten gewond.

Omrijden blijft voorlopig aan te raden. De politie doet eerst uitgebreid onderzoek voordat de berger zijn werk mag doen. Achter het ongeval staat 4 kilometer file vanaf de afrit Sneek-Oost.

Update 18:17 uur

De A7 richting Heerenveen is afgesloten voor het verkeer. De politie leidt het verkeer bij de afrit Joure-West van de snelweg af. Verkeer met bestemming Heerenveen of Groningen kan omrijden over de N31 en de A32 richting Leeuwarden.

Provincie:
Blik op 112: