vrijdag, 24. januari 2014 - 23:05 Update: 03-07-2014 0:43

Een dode en vijf lichtgewonden bij brand in psychiatrische kliniek

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV
Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV
Amsterdam

Bij een brand in een psychiatrische kliniek Mentrum aan de Eerste Constantijn Huygensstaat in Amsterdam is vrijdagavond een man om het leven gekomen en vijf personen lichtgewond geraakt. Zij ademden rook in en zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel,

De brand brak rond 21.20 uur uit in een linnenkamer op de derde etage in de linnenkamer van de kliniek. Vanwege de rookontwikkeling moesten veertien personen tijdelijk worden opgevangen in een andere vleugel van het gebouw.

De 64-jarige man die bij de brand om het leven kwam verbleef tijdelijk in de instelling. Hij is door verstikking om het leven gekomen. De politie onderzoekt nog of zijn dood veroorzaakt is door de brand. Dat is na een eerste schouw nog onduidelijk, zo schrijft het Parool zaterdag.  Het nieuws over de dode is pas vandaag naar buiten gebracht omdat de familie van de man eerst moest worden ingelicht.

De veertien patiënten die gisteren moesten worden overgeplaatst kunnen zaterdag weer terug naar hun kamer. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Provincie:
Blik op 112: