woensdag, 2. april 2014 - 23:42 Update: 03-07-2014 0:39

Dodental ebola loopt op tot zeker 83 doden

foto van virus embola | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Inmiddels berichten de Guinese gezondheidsautoriteiten van 127 mogelijke gevallen van ebola en 83 doden totaal in het land, waarvan 11 bevestigde gevallen en 4 doden in hoofdstad Conakry.

In de door Artsen zonder Grenzen opgezette isolatie-unit in het ziekenhuis van Donka zijn 8 patiënten opgenomen. De isolatie-unit heeft plaats voor 20 patiënten.

Artsen zonder Grenzen breidt haar teams verder uit: in totaal 60 internationale hulpverleners zijn er aan het eind van de week actief.

60 internationale medewerkers in ebolahulpoperatie
De 60 internationale hulpverleners hebben allen ervaring in het bestrijden en behandelen van hemorragische koorts. Zij worden verspreid over Conakry en in het zuidoosten van het land. De teams bestaan onder andere uit dokters, verpleegkundigen, epidemiologen, water-en-sanitatiespecialisten en antropologen. Ruim 40 ton aan materiaal is inmiddels ingevlogen.

Zorgelijk
‘Artsen zonder Grenzen heeft in bijna alle gerapporteerde ebola-uitbraken van de afgelopen jaren een hulpoperatie opgezet. Eerdere uitbraken beperkten zich echter veel meer tot bepaalde gebieden en speelden zich in afgelegen gebieden af. De geografische verspreiding is zorgelijk omdat dit de beheersing van de epidemie veel moeilijker maakt,’ vervolgt Lugli. Tot nu toe berichten Guinese gezondheidsautoriteiten van 122 mogelijke gevallen van ebola en 78 doden. Andere, bevestigde of vermoede, gevallen zijn aangetroffen in Sierra Leone en Liberia.

Categorie: