maandag, 14. april 2014 - 14:14 Update: 03-07-2014 0:38

Donderdag Paasdrukte op de wegen verwacht

Foto van file vakantie caravan A2 | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van file vakantie caravan A2 | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De ANWB verwacht aan de vooravond van Pasen een drukke avondspits.

Op donderdagmiddag 17 april staan er meer files dan gebruikelijk, rond 17.30 uur zo’n 250 kilometer. Ook op tweede paasdag is het druk op de weg door dagjesmensen en terugkerende weekendgangers, verwacht de toeristenbond. 

Het paasweekend begint voor velen al op donderdag en dat is tijdens de avondspits goed te merken. Vooral op de A1 Amsterdam-Amersfoort, de A2 bij Maastricht, de A12 bij Arnhem en op de A27 Utrecht-Breda wordt het druk. Andere knelpunten zijn de wegen naar de recreatiegebieden in Zuid-Holland, Zeeland en de Veluwe. Op Goede Vrijdag is er in de loop van de ochtend veel oponthoud op de A12 tussen de Duitse grens en Utrecht door Duitse toeristen die het lange weekend in ons land doorbrengen.

Het zijn vooral dagjesmensen die voor drukte zorgen op de wegen. Veel mensen brengen een bezoek aan de Bollenstreek of maken een stedentrip. Populaire evenementen zijn de wielerklassieker de Amstel Goldrace in Limburg, de Paasraces in Zandvoort en Paaspop in Schijndel. Bovendien openen rond de paasdagen de meeste pretparken weer hun deuren. Tweede paasdag is er naast recreatieverkeer ook veel terugkerend vakantieverkeer op de weg. Vanaf het middaguur ontstaan er vooral in het midden van het land files.

Ook op de wegen in het buitenland is er sprake van paasdrukte. In België is dat het geval op de wegen naar de kust zoals de E40 Brussel – Oostende. In Duitsland is het op donderdagmiddag en op tweede paasdag erg druk op de weg. De grootste kans op files is in het zuiden van het land.

Provincie:
Tag(s):