zaterdag, 9. augustus 2014 - 13:16 Update: 10-08-2014 13:22

Door werkzaamheden aan spoor minder treinen rond Utrecht

Minder treinen rond Utrecht door werkzaamheden
Foto: fbf
Utrecht

Van zaterdag 9 augustus tot en met zondag 17 augustus werkt ProRail aan de vernieuwing van het spoor rond Utrecht Centraal. Reizigers van en naar Utrecht moeten gedurende deze negen dagen rekening houden met een langere reistijd en een aangepaste dienstregeling.

Er rijden minder treinen en op een aantal korte trajecten rijden bussen in plaats van Sprinters. Ook moeten reizigers rekening houden met een extra overstap. Utrecht Centraal blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.  

Werkzaamheden die worden uitgevoerd
Aan de noordkant van Utrecht Centraal vernieuwt ProRail ruim 2 kilometer spoor. Bovenleidingen, seinen, ballast, dwarsliggers en sporen worden eerst weggehaald en vervolgens opnieuw gebouwd. Gedurende negen dagen zijn elke dag 400 mensen aan het werk.

De werkzaamheden zijn in overleg met NS in de zomervakantie gepland omdat in deze periode minder reizigers hinder hebben van de spoorvernieuwing. NS en ProRail nemen tal van maatregelen om reizigers tijdig te informeren en hen te begeleiden tijdens de aangepaste dienstregeling om zo de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Provincie: