zondag, 16. maart 2014 - 19:44 Update: 03-07-2014 0:40

Doorrijden naar aanrijding in Eindhoven

Eindhoven

Zondag rond 10.30 uur werd op 't Hofke een vrouw in haar auto van achteren aangereden door de bestuurder van een bestelbusje. Die bestuurder, een 37-jarige inwoner van Eindhoven, ging er daarna vandoor maar werd kort daarna thuis aangehouden.

De bestuurster van de aangereden auto raakte door de aanrijding onwel en had last van haar nek. Ze werd door ambulance- en brandweermedewerkers uit haar auto bevrijd en naar een ziekenhuis vervoerd.

Op basis van de gegevens op een achtergebleven kentekenplaat en getuigenverklaringen werd het betreffende bestelbusje in de buurt aangetroffen. Deze bleek aan de voorzijde flink beschadigd te zijn. De eigenaar van het busje, die sterk onder invloed van alcohol was, werd opgepakt. Bij de man bleek echter ook zijn 32-jarige vrouw in de auto te hebben gezeten. Ook zij werd overgebracht naar het bureau.

Omdat niet direct duidelijk was wie van beide betrokkenen bestuurder was geweest, werd van hen allebei een ademanalyse afgenomen. Ze bleken te veel alcohol in hun bloed te hebben om te mogen rijden. De vrouw ongeveer twee maal teveel en man zelfs dusdanig veel dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het tweetal zit nog vast en de politie doet verder onderzoek.

 

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):