maandag, 15. september 2014 - 11:13 Update: 15-09-2014 11:47

Dramaserie 'Nieuwe Buren' maakt goede start

Dramaserie 'Nieuwe Buren' maakt goede start
Foto: Archief EHF

Zondagavond was bij RTL4 de eerste aflevering te zien van de serie Nieuwe Buren.

Uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek blijkt dat de serie een goede start maakte. Er stemde maar liefst 1,4 miljoen kijkers op de dubbele aflevering af. Nieuwe Buren is daarmee het best bekeken programma op de zondagavond van RTL4.

In Nieuwe Buren staan twee stelletjes centraal. Steef en Rebecca (gespeeld door Thijs Römer en Katja Römer-Schuurman) en Peter en Eva (gespeeld door Daan Schuurmans en Bracha van Doesburg). De vier acteurs spelen twee stellen die naast elkaar zijn komen wonen. In het echte leven zijn de stellen ook daadwerkelijk stellen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort.

Uit de cijfers van het Kijkonderzoek blijkt dat Nieuw Buren op de vijfde plaats staat in de lijst met best bekeken programma's van de zondagavond. Het best bekeken programma van zondagavond was het NOS Journaal op NPO 1 om acht uur met 2,4 miljoen kijkers. Daarna volgen Studio Sport en 1 tegen 100. Heel Holland Bakt heeft ook met de tweede uitzending van dit seizoen veel kijkers getrokken. Ruim 1,6 miljoen mensen keken naar de verrichtingen van de amateurbakkers.

Categorie: