woensdag, 9. april 2014 - 8:41 Update: 03-07-2014 0:38

Drie aanhoudingen in groot henneponderzoek

Foto van hennepplant | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Een onderzoeksteam van bureau Scheveningen hield dinsdag 8 april in alle vroegte drie Hagenaars aan in de leeftijd van 29, 30 en 40 jaar oud op verdenking van het vervaardigen en handelen in hennep.

Bij de politie kwam informatie binnen dat de verdachten betrokken waren bij handel in verdovende middelen. De informatie is onderzocht en dit leidde naar de aanhoudingen en de doorzoekingen van de woningen. Het arrestatieteam hield twee verdachten aan in hun woningen in Scheveningen. Een derde verdachte werd aangehouden in het centrum van Den Haag. In vijf woningen zijn onder leiding van een rechter-commissaris zoekingen gedaan, naast woningen van de verdachten betreffen dat woningen waar ze verdachten veel komen of verblijven. In de garagebedrijf waar de verdachten met regelmaat verblijven is eveneens een zoeking gedaan.

Zoekingen

Tijdens de doorzoekingen is gezocht naar informatiedragers als telefoon en computers. Landmachtmilitairen ondersteunden de politie bij de zoekingen en keken onder andere naar verborgen ruimtes. De politie nam voertuigen en onder andere een speedboot in beslag.

Misdaad loont niet

Naast dat de teelt en handel van hennep verboden is, leveren kwekerijen brandgevaar op en veroorzaken ze stank- en wateroverlast. Bovendien heeft hennep vaak een relatie met de georganiseerde misdaad. Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen of investeren het crimineel verkregen vermogen in andere criminele activiteiten. Burgers, omwonenden getuigen bedrijven en verzekeraars zijn vaak het slachtoffer.

Ook het aangehouden drietal wordt ervan verdacht met het oog op snel financieel gewin te handelen in hennep. Het onderzoeksteam zal onderzoeken of het mogelijk is om crimineel vermogen af te pakken. Op deze manier maken politie en justitie duidelijk dat misdaad niet loont. Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, is beslag gelegd op meerdere voertuigen, een speedboot en een scooter van de verdachten. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geind na een veroordeling door de rechtbank.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):