donderdag, 5. juni 2014 - 20:37 Update: 03-07-2014 0:35

Drie gemaskerde mannen schieten man in Eindhoven neer

Eindhoven

Ondanks een uitgebreide zoekactie heeft de politie de drie gemaskerde mannen, verantwoordelijk voor een schietincident, niet meer aangetroffen.

Op donderdagmiddag 5 juni 2014 om 16.15 uur kwam er een paniektelefoontje binnen bij de politie dat er in of bij een woning aan de Sint Gerlachstraat geschoten zou worden. Een passant meldde dat drie gemaskerde mannen waren weggerend en dat er iemand gewond was. De politie en ambulancedienst spoedden zich naar de plaats van het incident. Ondertussen kwam de melding dat de drie mannen in een donkergekleurde auto waren gestapt. De politie trof inderdaad een bewoner van de straat aan die gewond was aan zijn voet. Hij is overgedragen aan personeel van de ambulancedienst en de politie zette de omgeving van de woning af.

Er werd een zoekactie opgestart om de donkergekleurde auto te zoeken maar dat had geen resultaat. Ook werd er een onderzoek op de plaats van het delict ingesteld door de tactische- en technische recherche. Er werden enkele getuigen gehoord en verschillende sporen veiliggesteld. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.
De politie is op zoek naar informatie over dit schietincident. Getuigen van het schieten of van de vlucht van de daders, of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden dringend verzocht dit te melden via het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112: