dinsdag, 2. september 2014 - 20:57 Update: 03-09-2014 8:53

Drie gewonden bij vechtpartij in Assen

Drie gewonden bij vechtpartij in Assen
Foto: Archief EHF
Assen / Delfzijl

Bij een vechtpartij in een woning aan de in Assen zijn dinsdagmiddag drie personen gewond geraakt. De politie heeft een verdachte aangehouden in Assen en een in Delfzijl.

Omstreeks 15.00 uur kwam er een melding dat in deze woning een steekpartij had plaatsgevonden. Agenten troffen in de woning twee mannen uit Assen van 21 en 23 jaar. Beiden waren licht gewond. Volgens de twee was er in de woning een worsteling ontstaan met twee mannen die waren binnengedrongen. Eén van de mannen had een vuurwapen bij zich. Tijdens de worsteling viel een schot. Voor zover bekend werd niemand geraakt.

Ziekenhuis
De twee aangevallen mannen verdedigden zich o.a. met een mes. Het lukte de twee om hun aanvallers en een derde man die er inmiddels bij was gekomen, de woning uit te werken. De drie vluchtten in een auto. Op de Europaweg Noord stopte de auto voor een ambulance die daar reed en één van de inzittenden werd uit de auto gezet. De auto verdween met hoge snelheid. Deze 25-jarige man uit Amsterdam was gewond aan een arm en bloedde erg. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij aangehouden. Zodra zijn toestand het toelaat wordt hij overgebracht naar een politiebureau.

Derde verdachte
Enkele uren later is de bewuste auto aangetroffen in Delfzijl. In de auto zat een 22-jarige inwoner van Delfzijl. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie is een onderzoek gestart en nog op zoek naar de derde verdachte.