zaterdag, 14. juni 2014 - 20:54 Update: 03-07-2014 0:34

Drie mannen vast na uitgeven vals geld

Foto van vals biljet van vijftig euro | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Harlingen/Drachten

Vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van het uitgeven van vals geld. Dit meldt de politie zaterdag.

'Alert personeel ontdekte dat er met vals geld werd geprobeerd om af te rekenen.', aldus de politie.

Harlingen
Een 20-jarige inwoner van Harlingen en een 21-jarige inwoner van de gemeente Súdwest-Fryslân hadden vrijdagavond in de havenstad geprobeerd om met vals geld te betalen. Een alerte medewerker had dit door. De twee mannen gingen er volgens snel vandoor in een auto.

Later die avond werden beide mannen aangetroffen in een woning in de stad. Daar werden ze aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Namens het restaurant moet nog aangifte worden gedaan. Het valse geld is in beslag genomen.

Drachten
In een horecagelegenheid in Drachten betaalde vrijdagavond een 36-jarige inwoner van die plaats ook met vals geld. Het barpersoneel had dit door en waarschuwde de politie. Agenten hielden de 36-jarige Drachtster aan.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Het valse geld werd in beslag genomen.

Provincie:
Tag(s):