woensdag, 12. maart 2014 - 17:21 Update: 03-07-2014 0:40

Drie Nederlanders en een Belg verdacht van vervaardigen drugs

Foto van politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De politie heeft dinsdag op verzoek van het Belgische Openbaar Ministerie in Amsterdam, Eindhoven, Oud-Gastel en Groningen invallen gedaan. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

'Hierbij zijn drie Nederlandse mannen van 40, 43 en 54 jaar en een 48-jarige Belg aangehouden', aldus het OM.

De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van chemicaliën bestemd voor de productie van synthetische drugs. Deze chemicaliën werden ingevoerd vanuit China en via België verder naar Nederland vervoerd.

Doorzoekingen
De politie heeft dinsdag vijf woningen in Eindhoven, Oud-Gastel, Groningen, Amsterdam en Aalsmeer doorzocht. In Tilburg doorzocht de politie een kringloopwinkel waar de administratie werd opgeslagen.

Synthetische drugs
Er zijn invallen gedaan in vijf bedrijfspanden. In een loods in Ouderkerk aan de Amstel werd een grote hoeveelheid chemicaliën voor de productie van amfetamine aangetroffen. Een andere loods in Eindhoven stond vol met restafval van de productie van synthetische drugs.

De politie heeft computers, mobiele telefoons, USB-sticks en 13.300 euro contant geld in beslag genomen. Bij een van de verdachten werd in zijn woning apparatuur (jammer, peilbaken) aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor contrastrategieën om de opsporing door de politie te bemoeilijken.

De vier verdachten worden naar verwachting binnenkort overgeleverd aan België.