donderdag, 3. april 2014 - 11:03 Update: 03-07-2014 0:39

Drie verdachten aangehouden voor opblazen brugwachtershuisje

Foto van geëxplodeerd brugwachtershuisje | Politie
Foto: Politie
Foto van geëxplodeerd brugwachtershuisje | Politie
Foto: Politie

De politie van Amsterdam/Amstelland heeft deze week drie verdachten aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij het opblazen van een brugwachtershuisje aan de Jan Benninghweg in Ouderkerk aan de Amstel in de vroege ochtend van 1 januari jl. De jongemannen zijn 16, 17 en 19 jaar en allen afkomstig uit Ouderkerk aan de Amstel.

Rond 05.00 uur werden bewoners van Ouderkerk opgeschrikt door een explosie veroorzaakt door zwaar illegaal vuurwerk, vermoedelijk een mortierbom. Het brugwachtershuisje werd door de explosie volledig vernield. De schade werd geraamd op 75.000 euro.

Naar aanleiding van de explosie werd via 'whatsapp' een filmpje verspreid onder buurtbewoners van Ouderkerk. Op het filmpje is te zien dat er vanaf een afstand wordt gefilmd in de richting van het brugwachterhuisje en dat er na enige tijd een kleine explosie volgt, gevolgd door een veel grotere explosie.

Binnengekomen informatie naar aanleiding van opsporingsprogramma's hebben geleid tot de aanhouding van de drie verdachten. Inmiddels zijn de drie mannen na verhoor weer heengezonden. Zij zullen zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.