vrijdag, 14. november 2014 - 16:38 Update: 14-11-2014 16:45

Drie verdachten van invoer cocaïne na achtervolging langer vast

Drie verdachten van invoer cocaïne na achtervolging langer vast
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Deze week heeft de rechter-commissaris het voorarrest van drie mannen die worden verdacht van de invoer van 50 kilo cocaïne met 14 dagen verlengd. 'De drie werden vorig weekeinde aangehouden', meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.

Dat gebeurde nadat op vrijdagavond bij een douane-controle in een container bij een bedrijf op de Heijplaat 50 kilo cocaïne was gevonden. In de nacht van zaterdag op zondag werden op het terrein mensen gesignaleerd die daar niet thuishoorden. De gewaarschuwde politie en Douane kwam ter plaatse, met onder andere een politiehond en geassisteerd door de politiehelikopter.

Op het terrein werden twee mannen aangehouden. Een van hen werd daarbij door de politiehond gebeten. De derde verdachte ging er in een auto vandoor. Hij reed onder andere door de slagboom van het bedrijfsterrein. Op de Slinge werd hij tot stilstand gebracht en aangehouden.

De drie aangehouden verdachten zijn een 28-jarige Rotterdammer, een 25-jarige Albanees en een 37-jarige Joegoslaaf Montenegrijn. Ze zijn woensdag voorgeleid aan de RC. Het onderzoek wordt voortgezet. De drugs zijn al vorig weekeinde vernietigd.

Provincie:
Tag(s):