dinsdag, 25. november 2014 - 15:08 Update: 25-11-2014 18:09

Drieling voor ijsbeer

Moeder ijsbeer krijg drieling
Foto: scx
Rhenen

IJsbeer Freedom in de kraamkamer van het ijsberenverblijf ‘Neus aan Neus’ in Ouwehands Dierenpark Rhenen op 22 november het leven aan drie ijsberen. De geboorte van een drieling is uniek en het grootbrengen ervan is zelfs zeer zeldzaam. De komende weken blijven volgens de dierentuin dus spannend.

Groei en ontwikkeling van de jongen worden op afstand nauwgezet gevolgd via camerabeelden. Het ziet er allemaal goed uit. De jongen zijn levendig en drinken tot nu toe goed bij hun moeder. De komende maanden verblijft moeder Freedom met haar jongen in de kraamkamer waar ze via live beeld te volgen zijn via onze website www.ouwehand.nl. De verwachting is dat moeder met haar jongen in het voorjaar van 2015 voor het eerst naar buiten zullen gaan.

Momenteel leven in Ouwehands Dierenpark twee volwassen ijsberen. Freedom en haar moeder Huggies. Victor, de vader van de drieling is in augustus verhuisd naar Yorkshire Wildlife Park in Engeland. In de tijd dat Victor in Ouwehands Dierenpark verbleef, is hij erg belangrijk geweest voor het Europese fokprogramma. Hij heeft maar liefst 16 (inclusief de huidige drieling) nakomelingen voortgebracht. Inmiddels hebben twee van zijn jongen ook voor nageslacht gezorgd.

Provincie:
Tag(s):