woensdag, 27. augustus 2014 - 22:50 Update: 28-08-2014 13:28

Drol Reve brengt 415 euro op

Revens keutel brengt 415 euro op
Foto: Catawiki

Een veiling met gesigneerde boeken, foto's en bibliofiele uitgaven van schrijver Gerard Reve heeft vanavond in totaal bijna 8.000 euro opgebracht. De online veiling vond plaats bij Catawiki, veilinghuis voor verzamelaars. Meest bijzondere item van de avond was een 'versteende keutel' van Gerard Reve.

De geschiedenis van de keutel is vastgelegd in het boek 'Reverie' en werd voor het eerst op een veiling aangeboden. De 'keutel' bracht 415 euro op. Een door Reve handgeschreven gedicht over zijn bestseller 'De avonden' dat hij zijn vader cadeau gaf wisselde voor bijna 500 euro van eigenaar.

Keutel
Het verhaal rondom de keutel van Gerard Reve is volgens veilingmeester Heine Scholtens van Catawiki beroemd bij de vele Reve verzamelaars. Er was dan ook veel belangstelling. De keutel, die in het echt gewoon een steen is, deed Reve lang geleden cadeau aan Dirk Boontje, een jongetje wiens ouders met Reve bevriend waren. Reve maakte hem wijs dat dit de keutel van een ijsbeer zou zijn. De keutel werd jaren later door Boontje aan de huidige eigenaar verkocht.

Categorie: