zondag, 19. januari 2014 - 16:12 Update: 03-07-2014 0:44

Dronken jongen (19) rijdt in op groep en botst tegen auto

Foto van politieauto verdachten | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Groesbeek

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 19-jarige man uit Groesbeek aangehouden voor een reeks van strafbare feiten. Dit meldt de politie zondag.

De jongeman reed ondermeer in op een groep jongeren waardoor één vrouw lichtgewond raakte. Ook bedreigde hij jongeren en veroorzaakte een aanrijding.

Agenten kregen omstreeks 02.50 uur de melding dat iemand op de Cranenburgsestraat in Groesbeek op een groep jongeren was ingereden. De meesten konden net op tijd opzij springen. Eén jongen werd door een zijspiegel tegen zijn elleboog geraakt. Een 23-jarige vrouw raakte lichtgewond doordat ze in prikkeldraad viel. Zij kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Na het incident reed de jongeman met hoge snelheid weg en botste hierdoor nog tegen een geparkeerde auto. Hierna is hij weggerend. De jongen zou eerder die nacht de groep ook al hebben bedreigd. De jongen bleek behoorlijk onder invloed (550 ug/l). Aanleiding voor de reeks incidenten zou een ruzie zijn geweest met een aantal van de jongeren eerder die avond.

Op basis van getuigenverklaringen kon de jongen kort na het incident worden aangehouden in Groesbeek. Hij is ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij krijgt proces-verbaal voor poging doodslag/zware mishandeling, doorrijden na een aanrijding, bedreiging en rijden onder invloed.