zondag, 21. december 2014 - 16:54

Dronken man rijdt met golfkarretje midden op de weg

Dronken man rijdt met golfkarretje midden op de weg
Foto: SXC
Renesse

Afgelopen nacht is een 43-jarige man uit Renesse meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Dit gebeurde nadat agenten hem in beschonken toestand in een golfkarretje midden op de weg (Hoogeboomlaan) zagen rijden.

Als de surveillanten de man omstreeks 02.45 uur in zijn golfkarretje waarnemen, geven zij hem een stopteken. Er volgt echter geen enkele reactie. Zelfs niet toen het blauwe zwaailicht even wordt aangezet. Als de agenten voor de man gaan rijden, zien zij dat de verdachte achter hen met een behoorlijk gangetje een vakantiepark oprijdt. Uiteindelijk wordt hij daar staandegehouden. De man wordt vervolgens meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De score liegt er niet om. Met 880 ug/l zit hij bijna 3,9 maal boven de toegestane waarde.

Dagvaarding thuisgestuurd

De drinkebroer krijgt een dagvaarding thuisgestuurd. Bovendien krijgt hij een bekeuring voor het rijden met een golfkar op de openbare weg. Zijn rijbewijs mag hij behouden, omdat voor het rijden in een golfkarretje geen rijbewijs nodig is.

Overige overtreders

 

Diezelfde nacht zijn nog twee andere bestuurders meegenomen voor een ademanalyse. Een man wordt op de Hogeweg in Burgh-Haamstede betrapt op rijden onder invloed. Met een score van 660 ug/l zit hij bijna 3 maal boven de toegestane waarde. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.


Op de Noorddijk in Bruinisse is het weer raak. Een bestuurder zit met bijna 1,8 maal (= 385 ug/l) teveel op achter het stuur. Voor deze overtreding krijgt hij een boete van 500 euro die hij onmiddellijk heeft voldaan.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):