zaterdag, 27. december 2014 - 16:44 Update: 27-12-2014 22:20

Dronken tiener (18) rijdt frontaal in op politieauto

Jongen (18) rijdt frontaal in op politieauto
Foto: Archief EHF
Gendt

Vrijdagnacht rond 01.10 uur kreeg de politie een melding om naar een woning aan de Olyhorststraat te gaan. Daar zou een zoon des huizes zijn doorgedraaid. Inmiddels bleek de 18-jarige er met een auto vandoor en hij zou gedronken hebben.

De politie ging met meerdere eenheden naar hem op zoek. Agenten die hem even later rijdend aantroffen, werden vervolgens frontaal aangereden.

De agenten zagen dat de betreffende auto hen op de Olyhorststraat tegemoet kwam rijden. Zij minderden vaart en seinden naar de bestuurder. Die minderde aanvankelijk ook vaart, maar gaf vervolgens vol gas en stuurde naar links. Daarbij reed de 18-jarige frontaal in op de politieauto. Beide agenten bleven ongedeerd.

De man ging er na de aanrijding met hoge snelheid vandoor, achtervolgd door twee politievoertuigen. Die wisten hem op de Woerdsestraat klem te rijden. De verdachte is daarna met gepast geweld aangehouden.

Vanwege het vermoeden van alcoholgebruik is bij de man op straat een blaastest en later op het politiebureau een ademanalyse, afgenomen. De uitslag bedroeg 465 ug/l, ruim boven de wettelijk strafbare limiet van 220. Het rijbewijs van de 18-jarige is hierop ingevorderd.

Naast proces-verbaal voor rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt voor artikel 5 Wegenverkeerswet (WVW), het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid.

Verder politieonderzoek
De twee agenten hebben aangifte gedaan van poging zware mishandeling. De verdachte zit voor verhoor ingesloten op het politiebureau en is verzekering gesteld. De recherche is bezig met een onderzoek. Specialisten van Verkeersongevallenanalyse (VOA) doen technisch sporenonderzoek aan beide voertuigen, die voor het onderzoek in beslag zijn genomen.

Provincie:
Blik op 112: